به گزارش راهبرد معاصر؛ سامانه ثبت نام خودروهای وارداتی در ایران، سیستمی است که توسط دولت و سازمانهای مرتبط مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت راهاندازی شده است.
سامانه ثبت نام خودروهای وارداتی به منظور تسهیل فرآیند ثبتنام خودروهای وارداتی، نظارت بر واردات خودرو و اطمینان از رعایت قوانین و مقررات مرتبط با واردات خودرو طراحی شده است.
در سال جاری آیین نامه آزاد سازی واردات خودرو به تصویب دولت رسید. طبق اطلاعیههای منتشر شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، ثبت نام خودروهای وارداتی آغاز شده و متقاضیان ثبت نام این خودروها در صورتی که واجد شرایط ذکر شده باشند، میتوانند اقدام به ثبت نام در سایت saleauto.ir کرده و در قرعه کشی شرکت نمایند تا بتوانند شانس خود را برای برنده شدن و خرید خودروهای وارداتی امتحان کنند.
سوال متقاضیان این است که ثبت نام خودروهای وارداتی در چه سایتی انجام میشود و شرایط و نحوه ثبت نام در این سامانه چگونه است. در ادامه این گزارش توضیحات کاملی در خصوص معرفی و ورود به سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی، شرایط ثبت نام در سامانه یکپارچه خودرو وارداتی و نحوه ثبت نام در سامانه saleauto.ir ارائه شده است.
بر اساس اطلاعیههای منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت متقاضیانی که قصد ثبت نام و شرکت در قرعه کشی خودروهای وارداتی را دارند میتوانند با مراجعه به سامانه یکپارچه فروش ماشینهای وارداتی به آدرس saleauto.ir روند ثبت نام خود را طی کنند.
تمامی داوطلبانی که شرایط لازم برای خرید خودروهای وارداتی را دارا هستند، میبایست به سامانه ثبت نام خودرو وارداتی saleauto.ir مراجعه کرده و فرم ثبت نام و شرکت در قرعه کشی خودروهای وارداتی را تکمیل نمایند. خرید خودروهای وارداتی فقط از طریق سامانه یکپارچه خودرو وارداتی امکان پذیر میباشد و این سامانه توسط وزارت صمت برای فروش این خودروها طراحی و راه اندازی شده است.
متقاضیان خرید خودروهای وارداتی برای ورود به سایت خودروهای وارداتی میبایست آدرس این سایت را به نشانی اینترنتی saleauto.ir در مرورگر مدنظر خود جستوجو کنند.
پس از ورود به سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی saleauto.ir بر روی ورود کلیک کنید.
در این قسمت کد ملی خود و رمز عبوری که هنگام ثبت نام در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی مشخص کردهاید را وارد کرده و بر روی ورود کلیک کنید.
در این بخش شما باید فرم جهت ثبت نام اولیه را پر کنید. پس از اینکه ثبت نام شما مورد تایید قرار بگیرد، نتیجه ثبت نام در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی خواهد شد.
برای تکمیل فرم ثبت نام شما باید نام، نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی، شماره شناسنامه، تاریخ تولد، جنسیت، شماره موبایل، تلفن ثابت، کد پستی، آدرس، نام بانک، شماره شبا و شماره حساب خود را وارد کنید.
در آخر نیز میتوانید یک رمز عبور بیشتر از ۶ کاراکتر، شامل یک حرف کوچک انگلیسی و یک حرف بزرگ انگلیسی و یک کاراکتر خاص @! #& برای خود انتخاب نمایید و در قسمت بعد تکرار رمز عبور خود را وارد نمایید و بر روی ثبت نام کلیک کنید تا ثبت نام شما مورد بررسی قرار گیرد. پس از تایید نیز پیامکی بریا شما ارسال خواهد شد.
متقاضیانی که قصد ثبت نام در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی saleauto.ir را دارند، میبایست تمامی شرایط و ضوابط ثبت نام ماشینهای وارداتی را مطالعه کرده و پس از آن اقدام به ثبت نام خودرو دلخواه در سامانه یکپارچه فروش ماشینهای وارداتی کنند. در قسمت زیر شرایط ثبت نام در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی ارائه شده است.
۱. در مرحله اول ثبت نام، متقاضیان در ابتدا باید یک حساب وکالتی به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان توسط متقاضیان افتتاح و مبلغ ۵ میلیارد ریال در حساب بانکی خود نزد یکی از شعب بانکهای بانک رفاه، بانک توسعه صادرات، بانک خاورمیانه، بانک صنعت و معدن، بانک پارسیان، بانک پست بانک، بانک رسالت، بانک سرمایه، بانک سینا، بانک کارآفرین، بانک مسکن، بانک ملل، بانک ایران زمین، بانک صادرات، بانک ملی، بانک کشا. رزی، بانک توسعه تعاون، بانک تجارت، و بانک مهر ایران مسدود نمایند.
۲. متقاضیان باید برای ثبت نام در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی شرایط زیر را داشته باشند:
دارابودن گواهینامه رانندگی برای متقاضیان خرید خودرو الزامی است.
متقاضیانی که ۴۸ ماه گذشته خرید خودرو از شرکتهای خودرو سازی یا خرید خودرو از بورس کالا داشتهاند، امکان ثبت نام و خرید خودرو وارداتی ندارند.
متقاضیانی که دارای پلاک انتظامی فعال هستند امکان ثبت نام و خرید خودرو وارداتی را ندارد. شایان ذکر است تا زمان تحویل خودروهای وارداتی، شرط نداشتن پلاک انتظامی فعال، بررسی میشود. همچنین افرادی که بصورت همزمان در بورس کالا یا سامانههای خرید شرکتهای خودرو ساز ثبت نام نمودهاند در صورت دریافت خودرو تولید داخل یا مونتاژی، تا قبل از عرضه خودروهای وارداتی باید از این طرح انصراف دهند. در صورت عدم انصراف، متقاضی با جریمه مندرج در قرارداد مواجه خواهد شد.
انتقال امتیاز و حقوق ناشی از خرید خودرو، به اشخاص (حتی به صورت وکالتی) و نیز فروش حواله خودرو به صورت وکالتی ممنوع است.
امکان صلح خودروهای وارداتی وجود ندارد.
امکان انتقال سند خودرو به مدت یکسال از زمان خرید وجود ندارد.
امکان ثبت نام و خرید برای اشخاص حقوقی وجود ندارد.
پس از پایان ثبت نام نوبت تخصص افراد دارای شرایط مذکور طبق قرعه کشی مشخص میشود.
با تعیین "نوبت"، متقاضیان میتواند در عرضههای آتی خودرو وارداتی، نسبت به انتخاب نوع خودرو در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی saleauto.ir اقدام نماید. زمان که وارد کنندگان خودرو را عرضه میکنند متقاضیان طبق نوبت خود امکان خرید دارند.
وجه دریافتی که در زمان افتتاح حساب وکالتی بانک ملت، تجارت و... جهت ثبت نام اولیه واریز میگردد تا زمان ثبت نام قطعی خودرو باید در حساب مسدود باشد و در صورت برداشت، ثبت نام فرد ابطال میگردد.
امکان انصراف از معامله تا زمان انعقاد قرار داد نهایی با وارد کننده خودرو از سوی خریدار در سامانه، بدون جریمه، وجود دارد. انصراف از معامله در صورت انعقاد قرار داد نهایی، مشمول پرداخت جریمهای معادل ۵ درصد قیمت پایه به وارد کننده میشود.
متقاضیان دارای "نوبت خرید خودرو"، امکان ثبت نام و خرید سایر خودروهای داخلی و وارداتی را ندارد.
با افتتاح حساب وکالتی بانک تجارت، ملی و... و ثبت نام اولیه در سامانه یکپارچه خودرو وارداتی هیچ تعهدی مبنی بر تخصیص خودرو ایجاد نخواهد شد.
ثبت درخواست: مالک خودرو یا نماینده قانونی وی باید در سامانه ثبتنام خودروهای وارداتی ثبتنام کرده و درخواست خود را ارسال کند.
ارسال مدارک: مدارک مورد نیاز مانند گواهی استاندارد، گواهی پرداخت حقوق گمرکی، شناسنامه خودرو و سایر مدارک لازم باید در سامانه بارگذاری شود.
بررسی مدارک: سازمانهای مربوطه مدارک ارسال شده را بررسی کرده و در صورت تکمیل بودن، تأییدیه لازم را صادر میکنند.
صدور پلاک: پس از تأیید مدارک، پلاک خودرو صادر شده و مالک میتواند نسبت به دریافت پلاک و شماره گذاری خودرو اقدام کند.
قوانین واردات خودرو: قوانین واردات خودرو ممکن است به مرور زمان تغییر کند، بنابراین بهتر است قبل از اقدام، از آخرین قوانین و مقررات مطلع شوید.
محدودیتهای واردات: ممکن است محدودیتهایی در مورد نوع و تعداد خودروهای وارداتی وجود داشته باشد که باید به آنها توجه کرد.
هزینهها: هزینههای مربوط به ثبتنام خودروهای وارداتی شامل هزینههای گمرکی، عوارض و مالیات میشود که باید پیش از اقدام محاسبه و پرداخت شوند.
*شفافیت در فرآیند واردات خودرو: با استفاده از این سامانه، اطلاعات مربوط به خودروهای وارداتی به صورت شفاف و قابل ردیابی ثبت میشود.
*کنترل و نظارت بر واردات خودرو: دولت میتواند از طریق این سامانه بر تعداد و نوع خودروهای وارداتی نظارت کند.
*جلوگیری از قاچاق خودرو: با ثبت اطلاعات خودروهای وارداتی، امکان قاچاق خودرو کاهش مییابد.
*تسهیل فرآیند ثبتنام: این سامانه به مالکان خودروهای وارداتی کمک میکند تا مراحل ثبتنام خودرو را به صورت الکترونیکی و با سرعت بیشتری انجام دهند.